Στη Θήβα σήμερα την 7η Μαρτίου 2023, ηµέρα Τρίτη και ώρα 11.00 π.μ συνήλθε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου Μαυράκη- Μανάρα Σωτηρίας του Νικολάου, παρισταμένων και της Αντιπροέδρου Σωτηρίας Γκιόκα του Ευαγγέλου, της Γραμματέως Γεωργίας Κατσάρα του Παρασκευά, της ταμία Μυρτώς Βούζα του Λάμπρου και του μέλους Χαράλαμπους Παπαχαράλαμπους του Αλεξάνδρου με το εξής θέμα: ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8-3-2023:

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών αποφάσισε ομόφωνα, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, την αποχή των Δικηγόρων Θηβών από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ζητά από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας:

-Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών όπου ανήκουν.

-Την άμεση λήψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας και ασφάλειας όλων των συγκοινωνιών. – Την άμεση στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών.

Επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Θηβών στηρίζει την από 5-3-2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, για τη Συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της προκειμένου να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική σκοπιά τυχόν παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν, κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε με την κατάθεση μήνυσης, είτε με παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία κατά παντός υπευθύνου που ήθελε τυχόν βρεθεί. Τέλος ο Δικηγορικός Σύλλογος Θηβών καταδικάζει κάθε συμπεριφορά δικηγόρου που επιχειρεί με αφορμή το τραγικό δυστύχημα να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο ως αντίθετη με τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων και τη Δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος. Κατά την ημέρα της αποχής θα χορηγείται άδεια:

1.Σε υποθέσεις όπου υφίσταται ζήτημα παραγραφής-προθεσμίας. 2.Ειδικά για τις ποινικές υποθέσεις: •Όταν υπάρχουν κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης).

•Στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α΄ βαθμό και επταετία σε β΄ βαθμό.

3.Για συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών. 4.Για συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων ΜΟΝΟ εφόσον έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ: Για κατάθεση προτάσεων, προσθηκών και αντιρρήσεων (Διοικητικά Δικαστήρια), καθώς και για επίδοση εξωδίκων και αποφάσεων.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος κλείνει το παρόν και υπογράφεται ως έπεται.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΝΑΡΑ-ΜΑΥΡΑΚΗ

ΤΑ ΜΕΛΗ

Σ. ΓΚΙΟΚΑ Γ. ΚΑΤΣΑΡΑ Μ. ΒΟΥΖΑ Χ. ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Θήβα, 7/03/2023 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΑ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *