Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023, στις 12:00 στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

«Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, τους ανέργους, στους γονείς, στη νεολαία, στους συνταξιούχους. Η 8η Μάρτη είναι η παγκόσμια μέρα τιμής στις γυναίκες, στους αγώνες τους για ισοτιμία και χειραφέτηση, μια μέρα γιορτής. Δυστυχώς φέτος κάποιοι φρόντισαν δεκάδες γυναίκες στη χώρα μας αυτήν την ημέρα αντί να γιορτάζουν, να θρηνούν τα νεκρά παιδιά τους, τα αδέλφια τους, τους φίλους τους, να τρέχουν στα νοσοκομεία για να περιθάλψουν τους τραυματίες, τους εγκαυματίες, όσους γλίτωσαν από του χάρου τα δόντια.

Όλες αυτές τις ημέρες ο λαός μας, συγκλονισμένος από την τραγωδία στα Τέμπη, στεγνώνει τα δάκρυά του και τα κάνει οργή και διεκδίκηση. Γιατί η ΤΡΑΓΩΔΙΑ στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα! Έγκλημα όσων υπηρετούν την πολιτική που έχει για «θεό» το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και βάζουν τη ζωή και την ασφάλεια του λαού στο «ζύγι» κόστους – οφέλους.

Έγκλημα όσων στήριξαν τη λεγόμενη «απελευθέρωση των μεταφορών» η οποία αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό και σκληρό τρόπο καταδίκη για δεκάδες συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα και «σκλαβιά» για τις οικογένειές τους. ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ!!!

Η κυβέρνηση και όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση. Όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία. Που πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και των Συνδικάτων τους για όλα τα παραπάνω, που προειδοποιούσαν για τους επερχόμενους κινδύνους από τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και τις περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό.

Για την τραγωδία αυτή δεν ευθύνεται το «ανθρώπινο λάθος», η «κακιά η ώρα», όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση και ορισμένοι γνωστοί παπαγάλοι των ΜΜΕ. Τα ίδια μας έλεγαν πάντα για τις πυρκαγιές, για τις πλημμύρες, για τα ατυχήματα στους χώρους δουλειάς. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Την Τετάρτη 8 Μάρτη σταματάμε τη δουλειά και παίρνουμε μέρος στη συγκέντρωση γιατί δεν ανεχόμαστε να πεθαίνουμε στα μέσα μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς, να καιγόμαστε απ’ τις φωτιές, να πνιγόμαστε από τις πλημμύρες. Να κινδυνεύουμε στη μετακίνησή μας στις δουλειές μας, να κινδυνεύουν τα παιδιά μας στη μετακίνησή τους στα σχολεία και στις σχολικές εκδρομές!

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!!! Η οδύνη και η οργή μας θα γίνει οργάνωση και αγώνας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας!

Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θήβας την Τετάρτη 8 Μάρτη 12:00 – 15:00 και να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση. Καλούμε τους Συλλόγους των Επαγγελματιών, τους Συλλόγους Δασκάλων, Καθηγητών και Γονέων, τα Μαθητικά Συμβούλια και τους κατοίκους της περιοχής να μπούνε μπροστά.

Με κλείσιμο μαγαζιών και αποχές από τα μαθήματα, να δώσουν βροντερό «παρών» στη συγκέντρωση υπεράσπισης της ζωής μας! Διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας, σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, ζωή και δικαιώματα με κριτήριο τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!!!».

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *