➡️Ντρέπεται και η ντροπή με το «Παρατηρητήριο του Ασωπού»

του κ. Σπανού

Πέντε μόλις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023, ο κ. Φάνης Σπανός ξαφνικά θυμήθηκε το «Παρατηρητήριο Υγείας του Περιβάλλοντος Ασωπού».Μετά από 10 χρόνια απραξίας Μπακογιάννη-Σπανού, 8 χρόνια μετά την «φιέστα» του Ασωπού και τις ψεύτικες εξαγγελίες Μπακογιάννη για έργα 300 εκατομμυρίων ευρώ, που ποτέ δεν έγιναν, μετά από 5 χρόνια παρουσίας Φάνη Σπανού όπου το έργο ήταν μηδενικό, επανήλθε στο γνωστό χιλιοειπωμένο σχέδιο του Παρατηρητηρίου, το οποίο είναι προϋπόθεση για το σχέδιο ολοκληρωμένης επένδυσης Ασωπού.

Πρόκειται για σαφή υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών του Δήμου Τανάγρας και γιατί όχι όλης της χώρας. Πρόκειται για επιχείρηση συσκότισης της αλήθειας, η οποία είναι τραγική. Οι άνθρωποι αυτοί που διοικούν την Περιφέρεια είναι απλά ανίκανοι ή αδιάφοροι. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Η αλήθεια είναι η εξής:

➊Την μελέτη της ΟΧΕ Ασωπού έκαναν με δικά τους κεφάλαια ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων.

➋Η χρηματοδότηση της ΟΧΕ οφείλει να είναι από το κράτος, το οποίο έχει δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ έναντι προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων ευρώ, με απόλυτη σιγή του ιδίου του κ. Σπανού.

➌Το Παρατηρητήριο ΔΕΝ αποτελεί προϋπόθεση της ΟΧΕ. Το Παρατηρητήριο είναι απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής εδώ και 10 χρόνια. Απλά ο κ. Σπανός και αυτό το αγνόησε παραδειγματικά.

➍Η ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ έχουμε 2023 αποδεικνύει ότι η ανικανότητα και η έλλειψη σχεδίου έχει αφήσει ανεκμετάλλευτα χρήματα και τώρα τρέχουν να μην χαθούν.

Τον καλούμε να δώσει στη δημοσιότητα την μελέτη ίδρυσης και λειτουργίας του Παρατηρητηρίου…αν υπάρχει βέβαια.

Αυτά για την αποκάλυψη της αλήθειας έναντι της συσκότισης και της ανεπάρκειας.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *