Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 ενάντια στον οθωμανικό ζυγό αποτελεί μία από τις ενδοξότερες σελίδες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας για τη δημιουργία ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους και ορόσημο όχι μόνο για τον ελληνισμό, αλλά και για κάθε λαό που μάχεται για την προάσπιση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης.

Την 25η Μαρτίου 1821 ένα ολόκληρο υπόδουλο έθνος αποφάσισε ότι ο αγώνας για την ελευθερία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την αυτοδιάθεση ήταν μονόδρομος και όλοι συντάχθηκαν στο κοινό όραμα έχοντας ως σύνθημα της Επανάστασης «Ελευθερία ή Θάνατος». Με την φλόγα αυτή στις καρδιές τους, οι Έλληνες πολέμησαν και πέτυχαν την ανεξαρτησία τους, καταδεικνύοντας ότι, όταν ο λαός είναι ενωμένος και έχει το δίκαιο με το μέρος του, μπορεί να νικήσει κάθε κατακτητή, όσο ισχυρός και εάν είναι.

Στο πέρασμα των χρόνων κληθήκαμε ως έθνος να δώσουμε τη μάχη μας και σε άλλες κρίσιμες εθνικές, κοινωνικές και οικονομικές καταστάσεις, και σε όλες καταφέραμε ενωμένοι να βγούμε νικητές.

Ο αγώνας που ξεκίνησε την 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί έμπνευση για τον λαό μας, μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε ως έθνος να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των συνόρων μας και για να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *