Στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας που έγινε στο Δίστομο Βοιωτίας μετά την αποχώρηση της Υφ.Πολιτισμού κ.Ζαχαράκη ,λόγω ανειλημμένης και προ ημερών προγραμματισμένης υποχρέωσης της, τέθηκε από τον κ.Γεώργιο Τσαπρουνιώτη δήμαρχος Λίμνης Αγίας Άννας ως θέμα προ ημερησίας διάταξης, η έκδοση ψηφίσματος κατά του νέου νομοσχεδίου που σαν στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Τέθηκαν τα θέματα διεξοδικά και η προετοιμασία που συντελείται για την πώληση του κοινωνικού αγαθού που λέγεται νερό .Ενα γεγονός παρόμοιο με αυτό που συνέβη στην  ηλεκτρική ενέργεια, της οποίας τα αποτελέσματα τα ζούμε το τελευταίο χρόνο και είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και το να κλείσουν επιχειρήσεις γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν την αύξηση της τιμής του ρεύματος.

Ο κ. Σταθάς παίρνοντας το λόγο υποστήριξε ότι χρειάζονται μάχες σε ένα προδιαγεγραμμένο σχέδιο που μπήκε στην ελληνική κοινωνία με την  υπογραφής του μνημονίου του 2015 και κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία και γιατί τότε το καταψήφισε. Είχε διαβάσει μέσα στο μνημόνιο την δέσμευση για την πώληση του νερού και όλων των πηγών άντλησης του.

Ο κ.Ψαθάς,δήμαρχος Δυρφίων -Μεσσαπίων ανήγαγε το θέμα στην πραγματική του διάσταση αναφέροντας  ότι ο Μόρνος που περνάει από την Στερεά Ελλάδα θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας ώστε να απαιτήσουν να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό και να έχει πρόσβαση σε αυτό εκατομμύρια κόσμου, αναφερόμενος στους κατοίκους της Αθήνας.

Πηγή:iparnassos.gr

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *