Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου

Θα ήθελα να σας ανακοινώσω την ίδρυση μιας νέας δημοτικής κίνησης με την ονομασία Όραμα Αλλαγής, η οποία θα πάρει μέρος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και στην οποία έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής. Μια δημοτική κίνηση που επιθυμεί να εμπνεύσει μια νέα αντίληψη για την πολιτική διαχείριση της καθημερινότητάς μας και με σεβασμό,  εντιμότητα,  αξιοπρέπεια θα υπερασπίζεται τον Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου μας.

Επιθυμούμε να οικοδομήσουμε τον σεβασμό στον πολίτη, με δημοκρατικό διάλογο, συμμετοχή, σύνθεση ιδεών, για μια επανεκκίνηση του τόπου μας που τόσο την έχει ανάγκη, αντιδρώντας στο μαρασμό και την παρακμή που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Να οδηγήσουμε τον Δήμο Δελφών σε μια νέα πορεία αναγέννησης, ανασυγκρότησης, μακριά από ιδιοτέλειες και αλαζονικές στάσεις.

Όλες οι κοινωνικά παραμελημένες ομάδες πρέπει να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό και να αποκτήσουν πρόσβαση στην παιδεία. Απαιτείται ειδική μέριμνα για την αναμόρφωση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του τόπου μας, (σχολεία, Πανεπιστήμιο, Ι.Ε.Κ.), και της υγείας με επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. Για μια παραγωγική ανασυγκρότηση όλου του Δήμου μας με νέες θέσεις εργασίας, για να σταματήσει η άτακτη φυγή των νέων μας. 

Επιθυμούμε να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του Δήμου μας, το φυσικό και πολιτισμικό του περιβάλλον. Ο απαξιωμένος ελαιώνας της Άμφισσας, οι περίφημοι αρχαιολογικοί μας τόποι, οι άγνωστες -στους επισκέπτες- οροσειρές που μας περιβάλλουν, τα παράλια του Δήμου μας, όλα αυτά αποτελούν αναξιοποίητες δυνατότητες της περιοχής. Κάθε δημοτική κοινότητα θα μπορούσε να αναπτύξει την ιδιαιτερότητα της, τις μοναδικές παραγωγικές της δυνατότητες, τον πολιτισμό της, διαφυλάσσοντας την ιστορική της μνήμη. 

Σας καλούμε λοιπόν να προσέλθετε με τις ιδέες και τις προτάσεις σας στις ομάδες εργασίας για το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουμε σύντομα, Να αποτρέψουμε την εσωστρέφεια, τη μιζέρια και τη μοιρολατρία, να επενδύσουμε σε υποδομές που θα αναδείξουν τον τόπο μας, να συμπορευθούμε σε μια οραματική διαδρομή μακριά από παθογένειες και λάθη του παρελθόντος.  Να διεκδικήσουμε το όραμα της αλλαγής και της προόδου.

Γιώργος Σκυλογιάννης

Εικαστικός, ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ.  

Το βιογραφικό του Γ. Σκυλογιάννη

Ο Γιώργος Σκυλογιάννης γεννήθηκε στην Άμφισσα. Πήρε δίπλωμα ζωγραφικής και σκηνογραφίας από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 1981 κάνει την πρώτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα στην γκαλερί “Μέδουσα”. Υπότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης το 1982 συνεχίζει τις σπουδές του στο Παρίσι στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Συναντάει τον καθηγητή Jean Laude, όπου ολοκληρώνει μαζί του την Maitrice Αισθητικής πάνω στο έργο του J. Pollock. Ακολουθεί τις σπουδές του στη Φιλοσοφία της Τέχνης με καθηγητή τον Revault D’ Allones και γίνεται κάτοχος του DEA. Το 1985 συνεχίζει θεωρητικές σπουδές στις πλαστικές τέχνες στο πανεπιστήμιο Paris VIII. Πολλές διακρίσεις και βραβεία συνοδεύουν τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική του πορεία. Από το 1996 είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δικτύου Εικαστικών Εργαστηρίων Δήμου Άμφισσας – Υπουργείου Πολιτισμού. Από το 2006 είναι καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *