Με μια μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, την Κυριακή 27 Νοέμβρη, στις 11.30 π.μ., στο δημοτικό κλειστό γήπεδο Χαλκίδας «Μελίνα Μερκούρη» (κολυμβητήριο), τιμά τα 104 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και γιορτάζει την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων του κόμματος στη Χαλκίδα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Θύμιο Καψή – «Ανάποδο» από την θεατρική ομάδα της ΟΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και συναυλία αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, με τους Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Ρίτα Αντωνοπούλου.

Νωρίτερα, στις 10 π.μ. της Κυριακής 27 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των ιδιοκτητών γραφείων της ΕΠ Αν Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ στη Χαλκίδα, στην οδό Δημ. Σαμαρτζή 24 και Γκορτζη, στα οποία θα δοθεί η ονομασία: «Κτίριο Θύμιος Καψής “Ανάποδος”».

Εκπληρώθηκε ένα χρέος

Μπροστά στην διεξαγωγή της εκδήλωσης και το πλατύ άνοιγμα που υλοποιούν οι Οργανώσεις της περιοχής, το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Κόμματος στη Χαλκίδα, με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του Κόμματος

«Η ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας εκπλήρωσε την ηθική δέσμευση που είχαμε αναλάβει απέναντι σε αγωνιστές, την αδερφή του Θύμιου Καψή Ευσταθία που με την σημαντική της προσφορά έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια», ανέφερε ο Κ. Μπάτσικας ξεκινώντας την τοποθέτησή του και πρόσθεσε:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είμαστε σε θέση να πούμε σήμερα ότι χάρη στην οικονομική και υλική προσφορά μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, απογόνων, παλιών αγωνιστών και άλλων εργαζομένων μέσα σε δύσκολες συνθήκες τα καταφέραμε και με περηφάνια λέμε ότι το ΚΚΕ στη Χαλκίδα έχει το δικό του σπίτι που μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό εφόδιο για το Κόμμα μας. Να ενισχύσει την προσπάθεια για να ηγηθεί του εργατικού λαϊκού αγώνα, για να γίνει πραγματικά πρωταγωνιστής ο λαός με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή της πάλης». 

Συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού

Από τη συνέντευξη ΤύπουΑπό τη συνέντευξη Τύπου

Ο Κώστας Μπάτσικας υπογράμμισε πως «το σύνθημα της εκδήλωσης “104 χρόνια ΚΚΕ… συνεχίζουμε για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων” αποτυπώνει το περιεχόμενο της εκδήλωσης που με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα θα παρουσιαστεί το κάλεσμα της ΚΕ στην εργατική τάξη, το λαό της περιοχής για συστράτευση και συμπόρευση με το ΚΚΕ» και πρόσθεσε: 

«Καλούμε τους εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, νέους και γυναίκες της περιοχής, να συμπορευτούν στον αγώνα με το ΚΚΕ παντού, στο σωματείο, στον σύλλογο, στις επιτροπές αγώνα, στις βουλευτικές και δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει, για εμάς και τα παιδιά μας.

Ιδιαίτερα καλούμε τους εκατοντάδες εργαζομένους, τους νέους και τις γυναίκες που το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μαζί σημαντικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, τους απογόνους των αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Εδώ στη Στερεά, στην Εύβοια το Κόμμα μας, το ΚΚΕ έχει ισχυρούς δεσμούς με το λαό της περιοχής. Δεσμοί που διαμορφώθηκαν και σφυρηλατήθηκαν από την υπερεκατοντάχρονη ηρωική και πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών της Ρούμελης και Εύβοιας και οι οποίοι ανανεώνονται και δυναμώνουν μέσα από τον καθημερινό αγώνα.

Στη Στερεά και την Εύβοια οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες, τα μέλη της ΚΝΕ μαζί με άλλους αγωνιστές πρωτοστάτησαν σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα. Είχαν συμβολή με την πρωτοπόρα δράση τους, με αυτοθυσία, σε κάθε στιγμή της εργατικής λαϊκής πάλης.

Στη ΛΑΡΚΟ που οι εργαζόμενοι παραμένουν όρθιοι και μέσα στις εργασίες τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή, για την ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ προς όφελος του λαού και των αναγκών του.

Μαζί παλέψαμε μέσα στις φωτιές στη Βόρεια Εύβοια, στις πλημμύρες στο Ληλάντιο, στα Μεσσάπια, στη Φθιώτιδα για να μπορέσει να ζήσει ο λαός στο τόπο του, διασφαλίζοντας τη ζωή και το μέλλον του. Αγώνας με τον οποίο κατάφεραν μέχρι τώρα να επιβάλουν ορισμένα μέτρα και να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για ακόμα πιο αποφασιστική συνέχιση του αγώνα.

Μαζί βρισκόμαστε στα εργοστάσια, τους χώρους δουλειάς που παλεύουμε για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, για μέτρα προστασίας από τις άθλιες συνθήκες δουλειάς.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζομένους, τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους επιστήμονες, που ζουν με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον των παιδιών τους, που βλέπουν το κίνδυνο της ανεργίας να τριγυρνά απειλητικά, που αντιμετωπίζουν τις υποβαθμισμένες και πανάκριβες υπηρεσίες υγείας, τα υποβαθμισμένα σχολεία. Σε όσους ζουν καθημερινά το βραχνά της ακρίβειας, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες της οικογένειας.

Απευθυνόμαστε σε όσους αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία στις μικρές επιχειρήσεις τους, σε όλους που που ανησυχούν για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους που αγανακτούν από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε όσους προβληματίζονται για το ποια μπορεί να είναι η λύση για την επόμενη μέρα.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που νιώθουν αριστεροί αλλά προβληματίζονται βάσιμα και δικαιολογημένα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση, ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις τους βλέπουν την αγωνιστική και συνεπή πολιτική στάση του ΚΚΕ.

Σε όλους αυτούς απλώνουμε το χέρι! Τους καλούμε να πάρουν μέρος στην πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ για να ακούσουνε το κάλεσμα συμπόρευσης του ΚΚΕ από τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Καμία αναμονή! Η οργή και αγανάκτηση μπορεί να βρει αληθινή διέξοδο, να μην εγκλωβίζεται στην παραλυτική λογική της αναμονής που καλλιεργούν τα αστικά κόμματα γιατί θέλουν τον λαό στη γωνία. Όταν ο λαός παίρνει την υπόθεση της προστασίας της ζωής του και του μέλλοντος των παιδιών του στα χέρια του, όταν οργανώνεται και στηρίζεται στην εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη, μπορεί να δυσκολέψει και να εμποδίσει τα χειρότερα, να αποσπάσει κατακτήσεις»

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *