“Η παράδοση του έργου προβλέπεται στο τέλος του 2025. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μεγάλο έργο, που εκτελείται μετά από δεκαετίες στη Φωκίδα και ήδη έχουν δημιουργηθεί δεκάδες θέσεις εργασίας κι έχει ενισχυθεί η οικονομία της περιοχής”, σημειώνει ο Βουλευτής Φωκίδας και Υφυπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ενημερώθηκε για το έργο από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας κ. Γεώργιο Ναθαηλίδη, τον εργοταξιάρχη κ. Σωτήριο Καρατζούνη, τον αναπληρωτή εργοταξιάρχη κ. Δημήτριο Γκίνο, το γεωλόγο – υπεύθυνο εργαστηρίου κ. Κωνσταντίνο Μεταξά και τη μηχανικό κ. Ευαγγελία Μουλά.

Την περιοχή Χάρμισκο Τολοφώνας, όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή του μεγαλύτερου αρδευτικού έργου της Στερεάς Ελλάδας, του φράγματος και εν συνεχεία του δικτύου για την άρδευση του ελαιώνα Ερατεινής και Τολοφώνας επισκέφθηκε την Κυριακή ο Γιάννης Μπούγας, σύμφωνα με ενημέρωση από το πολιτικό του γραφείο.

Το έργο εκτελείται από την ανάδοχο εταιρεία ΤΕ.ΝΑ Α.ΤΕ.ΒΕ με πόρους του ΕΣΠΑ και δικαιούχο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το ύψος του φράγματος θα είναι 54μ, από την θεμελίωση, το μήκος 395μ, η στάθμη στέψης 135μ, το πλάτος στέψης 10μ με κατασκευή δρόμου και ο ωφέλιμος όγκος ταμιευτήρα 3.000.000 κμ νερού. Ταυτόχρονα το έργο θα επιτελεί και αντιπλημμυρική λειτουργία με την κατασκευή υπερχειλιστή και σήραγγας εκτροπής, μήκους 472μ. Η ίδια εταιρεία, μετά από διαγωνιστική διαδικασία θα κατασκευάσει στην περιοχή νοτίως του φράγματος κι άλλο αντιπλημμυρικό, ύψους 4.000.000 ευρώ.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *