Με μηνύματα ανάτασης και αισιοδοξίας, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στη Θήβα, το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στις οποίες εκφράστηκαν επίσης η αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, αλλά και των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και της Φθιώτιδας, και η διαμαρτυρία απέναντι στις ευθύνες του κράτους και της κυβέρνησης για ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Από το πρωί του Σαββάτου τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με μεράκι και ενθουσιασμό, προετοίμαζαν τον χώρο για να υποδεχθεί τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με ομιλία από τον Κώστα Θεοδωρόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της ΟΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «αυτές τις μέρες ο χάρτης της χώρας μας έχει φωτιστεί με δεκάδες κόκκινα στίγματα, χιλιάδες χέρια νέων που «διατηρούν φωλιές νερού μέσα στις φλόγες», που ρίχνουν κόκκινο στη νύχτα που απλώνει το καπιταλιστικό σύστημα στη ζωή του εργαζόμενου, του μαθητή, του φοιτητή.»

Και συνέχισε λέγοντας «Εδώ είναι σήμερα όσοι βιώνουν τα σκοτάδια αυτού του συστήματος: Το άγχος και το αίσθημα της καταστροφής από την περιουσία που καίγεται, την οργή από την αδικία της απόλυσης, το ερώτημα “πώς γίνεται για ένα εισιτήριο να έπνιξαν τον Αντώνη”, “πως γίνεται να μη συνέλαβε η αστυνομία τους φασίστες που σκότωσαν τον Μιχάλη”, τη σκοτεινιά από τα σύννεφα ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου που φουντώνουν στην περιοχή μας, την πραγματικά συμπόνια για τον άνθρωπο που ξυπνάει μέσα στη νύχτα από το νερό του Πηνειού που έχει φτάσει στο κρεβάτι του!Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το ξέρουμε καλά όμως, το τραγουδάμε και το παλεύουμε κάθε μέρα: “Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή”! Και από τη σημερινή μας συγκέντρωση αλληλεγγύης στις οικογένειες των πλημμυροπαθών και διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση και το κράτος τους το δηλώνουμε: “Θα γενούνε τα σκοτάδια φως”! όπως ακριβώς έγραψε ο μεγάλος Τούρκος κομμουνιστής ποιητής Ναζίμ Χικμέτ! Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Περισσότεροι, πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι, να ζήσουμε τις όμορφες μέρες που δεν έχουμε ζήσει ακόμα!»

Ακολούθησε, ομιλία από τον Αντώνη Τουλουμάκο, υποψήφιο Δήμαρχο Θήβας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος κάλεσε τον λαό και την νεολαία της Θήβας να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης μπροστά στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις 8 Οκτώβρη. Να δυναμώσουν με την ψήφο τους την  100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, των άλλων κομμάτων του συστήματος, που υλοποιείται και από τον βραχίονα του αστικού κράτους που λέγεται τοπική διοίκηση.

Μετά τις ομιλίες, την σκυτάλη πήρε ο Απόστολος Ρίζος, από τον οποίο έγινε αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Το πρόγραμμα έκλεισε με λαϊκό – έντεχνο γλέντι από τον Χρήστο Μπότση και το συγκρότημά του.

Ξεχωριστή θέση στον χώρο του Φεστιβάλ, είχε η έκθεση με θέμα «50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου», ενώ το ενδιαφέρον του κόσμου τράβηξε και το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *