Ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Φωκίδας, Δρόσου Παρασκευά προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

ΘΕΜΑ: “Αποκατάσταση γέφυρας Μόρνου”.

Η γέφυρα Μόρνου που ενώνει την Φωκίδα με την Αιτωλοακαρνανία εδώ και 83 Χρόνια βρίσκεται αυτή την εποχή στο επίκεντρο των συζητήσεων των κατοίκων των γύρω χωριών με κύριο θέμα την ολοκληρωτική της καταστροφή που όλοι βλέπουν να έρχεται και κανείς δεν ασχολείται με αυτό το στολίδι αρχιτεκτονικής και της μηχανικής επιστήμης. Πάρα πολλοί φορείς έχουν εκφράσει την αγωνία τους για το μέλλον του της γέφυρας που όλοι βλέπουν που οδηγείται. Ας θυμηθούμε ότι τον Ιανουάριο του 2019 είχε επισκεφτεί την γέφυρα ο τότε περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης μαζί με πλήθος αυτοδιοίκητών της περιοχής και αρκετοί από αυτούς βρίσκεστε σήμερα ανάμεσα μας με πρώτο τον κύριο Περιφερειάρχη.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι για την γέφυρα από το προηγούμενο έτος 2018 η τότε περιφερειακή αρχή ενέταξε τη μελέτη σε χρηματοδοτικό εργαλείο της Περιφέρειας. Αγαπημένο σπορ του τρόπου διοίκησης τα τελευταία χρόνια θα μου πείτε. Οι τίτλοι των ΜΜΕ τότε έγραψαν. Ένα σημαντικότατο αίτημα των κατοίκων της περιοχής επιτέλους πραγματοποιείται. Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι και κυρίως οι κάτοικοι που είναι αναγκασμένοι να περνάνε από εκεί. Η γέφυρα έχει υποστεί πολύ μεγάλες φθορές και ο κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς είναι πλέον ορατός με γυμνό μάτι.

 Ερωτάται η περιφέρεια σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε αυτό το πρωτοποριακό έργο της εποχής του με τα πέντε τόξα και μήκος 225 διασωθεί και συνεχίσει να στέκει στη θέση του όπως του πρέπει. Ο χρόνος δυστυχώς τελειώνει. Πάρτε μια απόφαση όσο το δυνατόν συντομότερα.

Με εκτίμηση

Δρόσος Παρασκευάς

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *