Η απάντηση της δημοτικής Αρχής

Η αντίδραση της Ανανεωτικής Δ.Δελφων και του επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου Κ.Λουκά Αναγνωστόπουλου, ήρθε με χρονοκαθυστέρηση!!!

Ήρθε, χωρίς να έχει ενημερωθεί απο τους χάρτες  του κτηματολογίου που ειναι σε κοινή θέαση και οι οποίοι καταδεικνύουν ότι έχουμε δηλώσει την οδό κατα τη σύνταξη του Κτηματολογιου, διαδικασία η οποία βαινει προς ολοκλήρωση. Αυτού που έπρεπε να είχε υλοποιήσει κατα τη θητεία του (2014-2019), αλλα το ξέχασαν…

Ήρθε χωρις να έχει ζητήσει την αλληλογραφία απο το Δήμο μας, που είχε ήδη αποσταλεί σημερα το πρωί, απο τον αντιδήμαρχο Δ.Ε.Γαλαξιδιου, μετα απο συνεργασία με το Νομικό σύμβουλο του Δήμου μας.

Ήρθε χωρίς να γνωρίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του περιαστικού δάσους του Γαλαξιδίου.

Τα παραπάνω απαντούν στην τελευταία παραγραφο της ανάρτησης της παράταξης του Κ.Λ.Αναγνωστόπουλου για το ποιος παρακολουθεί και ειναι ενήμερος και ποιος Οχι…!

Ανανεωτική: Αποψίλωση περιαστικού δάσους Γαλαξιδίου: Εικόνα Περιβαλλοντικής Καταστροφής

Ο επικεφαλής και στελέχη της δημοτικής μας παράταξης, επισκέφθηκαν σήμερα 12 Ιανουαρίου 2023 το Γαλαξίδι προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα αναφορικά με το μείζον θέμα που προέκυψε, της κοπής εκατοντάδων δέντρων κυρίως Πεύκης εντός της ζώνης του περαστικού δάσους Γαλαξιδίου. Δυστυχώς αυτό που αντίκρισαν τους γέμισε με αισθήματα θλίψης αλλά και δικαιολογημένης οργής. Πανύψηλα δέντρα ηλικίας δεκαετιών σωριασμένα στο έδαφος σε μια έκταση που ξεπερνά τα 22 στρέμματα. Τα ερωτήματα πολλά:

Α) Η εκδοθείσα άδεια από το δασαρχείο Άμφισσας με θέμα « Έγκριση καθαρισμού αγροκτήματος από δασική βλάστηση», με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου 2022, ήταν σε γνώση της δημοτικής και της κοινοτικής αρχής;

B) Εάν ήταν σε γνώση τους, σε ποιές ενέργειες προέβησαν για να αποτρέψουν την καταστροφή;

Γ) Από την ώρα που διαπίστωσαν την καταστροφή σε ποιες νομικές ενέργειες έχουν προχωρήσει, εκτός της αναζήτησης ευθυνών μέσω αλληλογραφίας με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος!

Δ) Η καλοσυντηρημένη δημοτική-αγροτική οδός που οδηγεί διαμέσου των κομμένων δέντρων προς το εξωκκλήσι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου θα αποδοθεί κι αυτή στον ιδιώτη ως δώρο για τα καταστροφικά του σχέδια;

Ε) Έχει αναρτηθεί η επίμαχη έκταση στους κτηματολογικούς χάρτες της περιοχής μας ως ιδιωτική ή όχι;

ΣΤ) Γιατί δεν επιλέγει από την σημερινή δημοτική αρχή να προχωρήσει στην εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης στο περιαστικό δάσος Γαλαξιδίου, ενώ ήταν σε γνώση της εδώ και αρκετό καιρό η πρόσκληση χρηματοδότησης μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος ;

Δυστυχώς η υποβάθμιση για την περιοχή μας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ η δημοτική αρχή παρακολουθεί τα γεγονότα, χωρίς να μπορεί αλλά και να θέλει να επέμβει!

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών:

Η πρόσφατη κοπή δεκάδων δέντρων σε ιδιωτική έκταση στο πευκοδάσος του Γαλαξιδιού, με την σύμφωνη μάλιστα γνώμη των αρμόδιων κρατικών φορέων, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και δίκαιη αγανάκτηση στην πλειοψηφία των κατοίκων.

Το πευκόφυτο άλσος του Γαλαξιδίου αποτελεί εδώ και δεκαετίες πνεύμονα πρασίνου, χώρο αναψυχής, χαρακτηριστικό γνώρισμα και σημείο αναφοράς του οικισμού. Το κράτος, που έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης και προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας μας, οφείλει να το διατηρήσει, να το αξιοποιήσει προς όφελος κατοίκων και επισκεπτών, και όχι να το αφήνει βορά στην εμπορική εκμετάλλευση και στα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια. Αυτή έπρεπε και πρέπει να είναι η στάση της δημοτικής αρχής.

Όσο για κάποιους όψιμους υπερασπιστές των δασών και του περιβάλλοντος, που εμφανίστηκαν όταν το κακό χτύπησε την πόρτα του Γαλαξιδιού, καλό είναι να δείχνουν τις ίδιες ευαισθησίες σ’ όλες τις περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στα σχέδια εγκατάστασης ΑΠΕ (ανεμογεννητριών – φωτοβολταϊκών) που έχουν καταπνίξει τις βουνοκορφές και τις δασικές εκτάσεις της Δημοτικής Ενότητας, και να μην επικαλούνται τα ψίχουλα των ανταποδοτικών ή ότι εκεί που τα εγκαθιστούν, είναι μακριά και δεν πολυφαίνονται…

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *