Πολίτης: Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη, μέχρι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ να ξανά καπνίσει (ΦΩΤΟ)

«Για ακόμη μία φορά δίνουμε δυναμική απάντηση στον εμπαιγμό και την κοροϊδία» τόνισε στην εισήγησή του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στης ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, στη μεγάλη σύσκεψη συνδικάτων και φορέων που διοργανώνουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Δεκάδες εργαζόμενοι από τη Στερεά Ελλάδα, την Αττική και άλλες περιοχές βρίσκονται στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα ανταμώνοντας με τους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ στον αγώνα που δίνουν για τις θέσεις εργασίας και τα σπίτια τους.

Στο χώρο βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και στην οποία συμμετέχουν επίσης τα μέλη του ΠΓ, Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Παρασκευάς και Γιάννης Πρωτούλης και από την ΚΕ οι Κώστας Μπασδέκης και Βάλσαμος Συρίγος.

Επίσης εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών,  Σωματείων Συνταξιουχικών οργανώσεων, περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ακόμη παραβρίσκονται βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25, ο δήμαρχος Λοκρών και αντιπροσωπεία του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

«Δεν πρόκειται να “βάλουμε πλάτη” στο έγκλημα να παραμείνει κλειστό το εργοστάσιο και τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα επιδόματα ανεργίας, θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το δικαίωμα στην ζωή και την εργασία. Δεν πρόκειται να υποταχθούμε στις επιλογές της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που υπερασπίζεται» σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης έχει χρεοκοπήσει για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού, είναι επιτυχημένη όμως για τα συμφέροντα των επενδυτών» τόνισε ο Π. Πολίτης. 

Ο Π. Πολίτης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε τη ΛΑΡΚΟ από «θησαυρό» σε κουφάρι, «με σχέδιο και συνειδητή επιλογή έχει σταματήσει τη λειτουργία της σε μία περίοδο που οι τιμές του σιδηρονικελίου έχουν σταθεροποιηθεί στα ύψη» και ενώ υπήρχαν χίλιοι τρόποι και δυνατότητες χρηματοδότησης, «η κυβέρνηση ως συνέχεια όλων των προηγούμενων και στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διάλεξε την απαξίωση».

«Η κυβέρνηση είναι υπόλογη, όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αλλά απέναντι στο σύνολο του λαού» υπογράμμισε ο Π. Πολίτης σημειώνοντας ότι «όχι μόνο είναι έτοιμοι να την δώσουν έναντι “πινακίου φακής”, αλλά αυτά που θα επενδύσει ο νέος ιδιοκτήτης, εάν τα επενδύσει, θα είναι επιδοτούμενα και λιγότερα από αυτά που σπατάλησε η κυβέρνηση για να την κάνει κουφάρι».

Ο Π. Πολίτης επεσήμανε ότι «είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι 3 χρόνια, το παλεύουμε, συνεχίζουμε να είμαστε μέσα στο ρινγκ και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τη νίκη. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επενδυτές είναι δυνατοί και δύσκολοι αντίπαλοι, αδίστακτοι, αλλά 3 χρόνια, τους παλεύουμε».

«Έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να μας πείσουν να συναινέσουμε και να τα αποδεχτούμε, αλλά δεν θα τους ξημερώσει τέτοια μέρα» σημείωσε προσθέτοντας ότι «πρέπει να βγούμε με όρους αντεπίθεσης, επιδιώκοντας όχι μόνο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε κάθε περίπτωση, αλλά διεκδικώντας εδώ και τώρα χρονοδιάγραμμα ενιαίας επαναλειτουργίας και την καταβολή του μόχθου μας».

Αναφερόμενος στην ενημέρωση του ειδικού διαχειριστή ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων μέχρι τις 31 Μαΐου, ο Π. Πολίτης σημείωσε ότι «”Ζύγισαν” καλά την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, την αλληλεγγύη και για να αποφύγουν την ανάπτυξη νέων αγώνων στην προεκλογική περίοδο, κάνουν άλλον έναν ελιγμό. Θα ξανάρθουν, το γνωρίζουμε ότι θα ξανάρθουν. Θα είμαστε εδώ και θα τους περιμένουμε. Το γνωρίζουν ότι θα είμαστε εδώ και θα τους περιμένουμε».

Τόνισε την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης έκφρασης αλληλεγγύης από την εργατική τάξη υπογραμμίζοντας πως «είναι γεγονός ότι πολλές φορές μας δίπλωσαν τα χτυπήματα που μας έδωσαν, μας έριξαν κάτω, αλλά κάθε φορά ήσασταν εσείς που μας δώσατε το χέρι και μας σηκώσετε. Σήμερα, μετά από 3 χρόνια αγώνα, όσο η “φλόγα” αυτού του μετώπου μένει “αναμμένη” δεν φοβόμαστε κανέναν, δεν τολμά κανένας να μας κουνήσει από τη δουλειά μας και από τα σπίτια μας. Σήμερα, μετά από 3 χρόνια αγώνα, σας δηλώνουμε μετά βεβαιότητας ότι το “σκαρί μας στην τρικυμία” που βιώνουμε οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ άντεξε, γιατί είχαμε εσάς δίπλα μας».

«Έχοντας εσάς δίπλα μας, είμαστε ζωντανοί, όρθιοι και έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι την νίκη, μέχρι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ να ξανά καπνίσει, μέχρι στα μεταλλεία να ξανά σηκώσουν αντάρα τα φουρνέλα και να δώσουν ”την ανάσα που χρειάζονται τα πνευμόνια” μας, την βουή που χρειάζονται τα αυτιά μας» τόνισε και υπογράμμισε:

«Μέσα από αυτή τη δύναμη που μας δίνετε, τους λέμε και ας το βάλουνε μία και για πάντα στο μυαλό τους αυτοί που κυβερνούν σήμερα, κυβέρνησαν χθες, θα κυβερνήσουν αύριο: Την ΛΑΡΚΟ θα την ξαναβάλουμε σε λειτουργία, ενιαία, όπως τη γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Θα ανακτήσουμε όλα τα δικαιώματά μας, θα πάρουμε πίσω και το τελευταίο ευρώ που μας χρωστούν από το μόχθο μας, θα κερδίσουμε κι άλλα για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας».

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *