Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, του Συνδικάτου Μετάλλου και άλλων Σωματείων της περιοχής «βρέθηκαν στην πύλη της επιχείρησης “SABO SA” από τα ξημερώματα, συζητώντας με τους εργαζόμενους για το εργοδοτικό έγκλημα που συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας συνάδελφος και να τραυματιστεί σοβαρά ακόμα ένας».

Το Εργατικό Κέντρο και το Συνδικάτο Μετάλλου απέστειλαν αίτημα προς τη διοίκηση της επιχείρησης με το οποίο ζητούν τα αυτονόητα:

  1. Να μη λειτουργήσει καμία δραστηριότητα του ομίλου (εργοστάσια, εξωτερικά συνεργεία κλπ.) καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα που κηδεύεται ο συνάδελφος που έχασε τη ζωή του.
  2. Να οριστεί άμεσα -εντός των επόμενων ημερών- συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης της εταιρείας, του Εργατικού Κέντρου και του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας με αντικείμενο συζήτησης τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Δηλώνουν για μια ακόμα φορά ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί και απαιτούν: 

  • Να διαλευκανθούν σε βάθος οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες. Ούτε σκέψη για φόρτωμα των ευθυνών στους συναδέλφους, για επίκληση της «ατομικής ευθύνης» ή του «ανθρώπινου λάθους».
  • Με ευθύνη της εταιρείας να αποζημιωθεί η οικογένεια του νεκρού συναδέλφου, να αποκατασταθεί η υγεία του τραυματία και να αποζημιωθεί στο ακέραιο για όσο διάστημα χρειαστεί να λείψει από την εργασία του, για όλες τις θεραπείες που ενδεχομένως θα χρειαστούν.

«Καλούμε τους εργαζόμενους στη SABO SA”, όπως και κάθε άλλης επιχείρησης, να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, ενωμένοι με τον αγώνα τους να προστατέψουν τις ζωές και τη δουλειά τους».

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *